Merlin Sakkprogram

   
 

A PROGRAMRÓL

Merlin egy saját készítésű, nyers erő (brute-force) algoritmusra épülő sakkprogram. Nincs saját grafikus felülete, játszani vele a WinBoard/XBoard program használatával vagy konzolon, parancsok begépelésével lehet. A program a klasszikus sakk szabályai szerint játszik, annak minden elemét ismeri. (sáncolás, en-passant, 50 lépéses és lépésismétléses döntetlen, stb.). Jelenleg kb. 2350 Élő ponttal játszik, bár ez az érték gépi ellenfelek ellen nyújtott teljesítménye alapján adódott.

LETÖLTÉS

Windowshoz (XP/Win2k): Merlin-2.3.1.zip (kb. 9.3 MB)

Windows Vista és Windows 7 rendszereken nem teszteltem, de elvileg futnia kell.

KAPCSOLAT

 Amennyiben kérdésed vagy problémád merül fel vele kapcsolatban vagy hibát szeretnél bejelenteni, akkor azt az alábbi címen teheted meg: merlin_at_hun-digital.hu

Ha úgy véled, hogy egy hibát fedeztél fel, úgy kérlek, hogy a rekonstruáláshoz szükséges összes információt írd le és küldj el minden fájlt, amely a hibával összefüggésbe hozható. (pl. PGN file, napló /debug.log/, games.pgn file, stb.). Azért ne ess túlzásokba, azaz 1-2 MB-nál nagyobb levelet csakis akkor küldj, ha ez feltétlenül szükséges.

A hibák kijavítására és a levelek megválaszolására nem tudok garanciát vállalni, tekintettel arra, hogy a programot szabadidőben fejlesztem. De azért igyekszem majd minden levélre érdemben válaszolni.

LINKEK

Számítógépes sakkal kapcsolatos oldalak

FICS Free Internet Chess Server
XBoard Chessboard for X/Windows
Lyapko / WinBoard Engine Tournaments
Bestia Szintén magyar fejlesztésű sakkprogram-motor


In English

Copyright 2002-2009 Jákó Balázs. Minden jog fenntartva.
Merlin Sakk